2010. szeptember 25., szombat

Ragyogás

Az van. Állítólag azt csinálom, amit szeretek.
Szerintem csak kifárasztom magam annyira, hogy nem tudok aludni.
Mint most is.

Miért van az, hogy minden maga a tökély, aztán kiderül, hogy mégse? Mármint persze, most minden maga a tökély. És nem is azon aggódom, hogy egyszer nem lesz, mert nem lesz, tudom, így működik, rendjén van ez.
De melyik is a valóság? A tökély, vagy a mégse?

Jó, oké.
Maradjunk a témánál.
Le kellene feküdnöm.
Hobo jót tesz.
Régóta hallgatom, de igazi hatása csak most van valamiért. Megértem rá, talán.
Mindegy.
Lényeg, hogy a ragyogásból nappalra ne csupán gagyogás maradjon, most elmegyek aludni.

Hallgassatok Kopaszkutyát.
Megrenget.
Jóccakát.

2010. szeptember 23., csütörtök

Túl jó

Írok.
Na, micsoda újdonság. És abbahagytam egy történetet, és már kérték a folytatást, de még nem. És most meg már húha, mert ez a legszínvonalasabb a témában. Újra és újra elolvasom a kritikát, mégsem hiszem el.
Kiabálnak: mégmég!
Végül csak írni fogok. Már hiányzik. Meg én is nekik.
Végre megtörtént a csoda.
Túl jó.

Fordul, fordul

És újra itt vagyunk. Táncolunk, ropjuk ezerrel, csúszunk, bicsaklunk, kapaszkodunk, küzdünk, fájunk, nevetünk, hallgatunk és éneklünk, esetleg kiabálunk....

Tiszta élet-szinonima.

2010. szeptember 17., péntek

Ez van

ÉS TÉNYLEG!

Lopjuk a netet, kukuku....

Amúgy esik, zuhog, de nem hideg, csak nyálkás, fújj! Holnap szombat és mégis iskola ez öngyilkosság a javából. De sebaj.
Reped az agyam.
Lassan átállok, meg vissza.

Minden jó, bár ennék egy csokit.
Otthon majd lesz.
Addig nyálkaszörf át a városon, gudbáj.

2010. szeptember 13., hétfő

Lopkodás

Internetlopkodás, perclopkodás, mosolylopkodás.

Lopkodunk, pillanatot, egy falat napfényt, cseppnyi ételmorzsát, csendet, zajt, felhőt, meleg ruhát, vizes esernyőt, időt, tükörképet, lopkodunk bármit.

Többes szám, magam vagyok, többen vagyok, mi vagyok?

Segond.

Hiány, lopkodunk, meglegyen.
Megvan, elveszik, meglopjuk, hogy mégis, hisz kell, visszalopjuk, ellopjuk, kit lopunk meg ezzel? Visszaadjuk valaha? Visszaveszik tőlünk?

A lelkünket is loptuk vajon?

2010. szeptember 8., szerda

Érkezés

És itt vagyunk. Vagyok.
Vagy többen, néha a fejemben beszélget valaki valakivel, vagy valakik velem, vagy én valakikkel, bár azt nem mindig fejben. Azt néha hangosan is, négy nap alatt öt perces anekdotává sűrűsödött a nyár, szervusz-hogyvagy-énis,teis-jóltelt,eltelt-ittvagyunkésesik,fázunk-rohanok-szervusz!

Ahogy az élet ismét papírdobozokká, szatyrokká és utazótáskákká sűrűsödött, aztán kollégiumi szekrénybe, meg új ágyba bomlott kissé ki, de még mindig folyik a rendezkedés, várjuk az új ismeretlent, mert a régivel már összefutottunk párszor.

Beszélünk, nevetünk, olvasunk, nézünk, eszünk és iszunk, mesélünk, vénnek érezzük magunkat, frissnek és fáradtnak egy újabb év elkezdéséhez. Mindjárt vége, mindjárt kezdődik.
Még mindig félek, de itt most megnyugtatnak azok, akiktől tartok, mindenki túlélte már, én is túl fogom.

Elhalmoznak a lapok, a tudás vágya, a remény, hogy most jobban fog menni, hogy sikerülni fog, az életkedv, az illúzió, de persze morcosan csapom oda a feltörlőt, mikor kiömlik az ebéd, hiába nem számít.

Esik, vagy esett, megáztam, megfáztam, láttam szép pécsi éjszakát, s csúnyát is, ismét beleszerettem a városba, hogy rögtön meg is gyűlöljem, sokat követel és a fene tudja megadja-e, de végül többet is kapsz, ha jó helyen állsz a fa alá.

Majd kiderül, innen egészen úgy tűnik, ismét megérkeztem Pécsre.


PS: A szobám középen, a harmadikon van. A tetőre néz az ablak, ha kiugranék, maximum is a lábam törném el, bár kavicsra esnék.

2010. szeptember 4., szombat

Perem


Holnap. Ma. Utazunk, költözünk. Én. Sok a dolgom, nem pakoltam össze még semmit, rettegek, de várom is, az agyam jár, nem vagyok álmos, nem tudok pihenni, nem tudok semmit.

Félek.

Mitől?

Az agyamban motozó egerektől. A felettem lakóktól, az alattam lakóktól, a mellettem lakóktól.
Az írástól, a csömörtől, a képtelenségtől, a csúszástól, az ihlettelenségtől, a fekete lyukak mindent elnyelő szívóerejétől.

Kiálltam a peremre.
Magas szobát fogok kérni, hogy kiállhassak.
Vajon magas szobát fogok kérni?

Le akarok nézni. Csak a mélybe.